В последните месеци доста нашумяха лекарствата за диабет, който се използват

...
В последните месеци доста нашумяха лекарствата за диабет, който се използват
Коментари Харесай

Храните, които потискат апетита - как да се справим с глада и да отслабнем по-лесно

В последните месеци много нашумяха медикаментите за диабет, който се употребяват и за угнетяване на вкус, а оттова - понижаване на тежестта. Разбира се, те не са най-здравословната алтернатива, която може да изберем за постигане на този мечтан резултат. Вместо това, можем просто да заложим в менюто си на повече храни, които имат сходен резултат и ще ни накарат да яде по-малко.
Прочетете още
Храните, които потискат апетита, са тези, които съдържат съответни хранителни субстанции. Те работят на организма по този начин, че да усещаме задоволеност за по-дълго време и да не прибягваме скоро след хранене до не толкоз здравословните междинни похапвания. Ефектът си дължат на активирането на освобождение на хормона GLP-1, прочут още като " хормона на " ситостта ".

Това най-общо казано са храни с високо наличие на протеин, фибри и вода. Но в някои от тях има характерни комбинации от субстанции, които се оказват оптимално дейно в ограничение на глада. Ето и кои са те.

Бобови

те са общоизвестни със своята висока хранителна стойност и редица изгоди за здравето ни като цяло. С боба, лещата и останалите растения от тази група можем да си осигурим огромни количества фибри, които са водоразтворими, на фона на относително малко калории. А това ги прави съвършен избор, в случай че сме си сложили за цел да свалим някой и различен кг.

Също по този начин главното преимущество на разтворимите фибри е точно, че увеличават секрецията на хормона GLP-1 в червата. Така след порция фасул яхния да вземем за пример ще се усещаме сити за доста по-дълго, отколкото ако сме заложили на някой тестен артикул, цялостен с въглехидрати и калории. Най-добрият вид е бобовите култури да се употребяват точно под формата на супи и яхнии, тъй като водното им наличие ни засища в допълнение.

 Снимка 659991

Кълнове и броколи

Експерти по здравословно хранене поучават да заложим на тях, вместо на обичайните салати, в случай че желаеме дейно да потиснем глада и да намалим количеството храна, което ще приемем след тях. Зеленчуците са с високо наличие на вода и фибри и малко калории и захари. 

Най-засищащи се оказва броколите, морковите и артишокът. Карфиолът и брюкселското зеле също са подобаващи за задачата.

Млечни артикули

Мнението за тях е спорни, само че е реалност, че някои съответни ни служат съвършено за угнетяване на апетита. Това са съответно тези с ниско съдържание на мазнини и високо на протеини - като котидж сиренето и кефира. Протеините в тях се обработват по-бавно от организма, което ни кара да не изпитваме апетит за дълго по-късно, написа Daily Mail.

 Снимка 659993

Яйца

Още един спорен артикул, който, в последна сметка, употребяван в умерени количества, по-скоро ни оказва помощ, в сравнение с да вреди. Когато приказваме съответно за притъпяване на глава, най-ефективно е да яде яйца на закуска. Доказано е, че хората, които ядат яйца за закуска, одобряват по-малко калории на идващите хранения от тези, които са закусвали зърнена закуска да вземем за пример.

Минестроне

Тази обичайната италианска чорба се оказва освен рецепта за дългоденствие, само че и за битка с безконечния апетит. И в случай че си мислим, че една чорба няма по какъв начин да е задоволително засищаща - е, тази не е като другите. Оказва се, че от време на време тялото ни бърка глада с жаждата и когато одобряваме задоволително водна храна, това също ни държи сити за по-дълго. А съответно тази е още по-засищаща поради боба и въглехидратите в нея.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР